134. Benedeknek a szeretetről

 

Édes Fiam! Szeretném, ha tudod, hogy szeretet, mint a legmagasabb fokú éberség, nagydolog, mert könnyűvé és boldoggá tudja tenni életed. Általa könnyebben viselheted a terheket, nagy feladatok elvégzésére vállalkozhatsz és könnyebben elérheted a tökéletességed az Egyhez visszavezető úton. A szeretet az, ami képes Téged felemelni, szabaddá, igazságossá tenni, mert erősíti a belső látásod, miáltal megszabadulhatsz az evilági káprázatoktól. A szeretet nem a vágyak kielégítéséről, az érzelmekről, a vonzalomról, a racionális gondolkodásról szól, hanem arról a valóságról, ami a világot teremti, és állandó mozgásban tartja (működteti). A valóság pedig az Egy szeretete, igazsága, szabadsága és rendje. Más valóság nincs. Ha ezt felismered, akkor mindennapjaidat a valóságban éled meg, ellenkező esetben az illúziók, a képzetek világában. Bizonyára Te is feltetted a kérdést magadban: ha ez az egy valóság létezik, akkor sokan miért élnek egy általuk kitalált képzeletbeli, káprázati világban? A válaszom az, hogy félelmükben és tudatlanságukban inkább ragaszkodnak az általuk felépített világhoz, az ál-valósághoz, ahol őket eszmékkel, világnézetekkel és vallásokkal manipulálhatják, ahol lehet szenvedni, nélkülözni és boldogtalanul élni. Ez ezért van így, mert a társadalmakat létrehozó és működtető háttérhatalmi érdekeknek megvezethető tömegre van szüksége. Hatalom csak akkor létezik, ha azt a tömeg támogatja. Ugyanez a hatalmi érdek sugallja azt, hogy akkor vagy boldog, ha vágyaidat, - itt elsősorban az alacsony pszichológiai szintű vágyakról van szó, - ki tudod elégíteni. Vagyis fogyassz minden anyagból minél többet, amíg a készlet tart. A háttérhatalom azt nem mondja el, hogy ha így teszel, akkor szeretetmentesen és boldogtalanul fogsz élni. 

Tudnod kell, hogy anyagi vágyaidat csak a szükségesig kell megélned, addig a pontig, amelyik nem veszélyezteti a boldogságod, vagyis ami elegendő és több nem kell, még akkor, sem ha ingyen adják. Nem olyan könnyű megtalálni ezt a pontot. Szeretetben lenni annyit jelent, hogy az Egy valóságában élve tisztán érzékelsz, és pontos válaszokat adsz, mert pontosan olyannak látod a fenti és a lenti világot, amilyen, és nincsenek fölösleges képzeleteid. Különbséget tudsz tenni a valóság és a képzeleteid adta képek között, azt látod meg a természetben és az emberekben, ami a valóság és nem azt, amit elképzelsz róluk. Csak megjegyzem, hogy nem az eszünkkel szeretünk, hanem a lelkünkkel. Tegyük fel, hogy a múltadban volt egy tapasztalatod, amelyet magaddal viszel, és ennek alapján reagálsz majd az új helyzetekre is, és nem az alapján, ami a jelenben, az új helyzetben a valóság. Ilyenkor képzeted van, és nem tudsz helyesen érzékelni. A szeretet függőséget is jelent, de nem jelent feltételességet. Mindannyian az Egy szeretetéből vagyunk, és szeretetétől függünk, ami azt is jelenti, hogy mindannyian függünk egymás szeretetétől, vagy szeretetlenségétől is. A "társadalmi viselkedés” akár az egyén viselkedése is az univerzális én vs. individuális én arányának függvénye. Amikor vonzódsz valakihez, pillanatnyilag örömet érzel és megadod magad ennek az örömnek, de vigyázz, hogy az öröm kölcsönös legyen, és ne okozzon feltételességet, amely később unalomhoz vagy aggodalomhoz vezethet. Ha valakit úgy akarsz birtokolni, hogy félsz az elvesztésétől, akkor tudd, hogy nem szereted. 

A szeretet nem csak a másik ember szeretetét jelenti, hanem azt a szabadságot és felismerést is, amit elfogadásnak nevezünk. A másik embert alázattal elfogadom, úgy ahogy van, de azt is elfogadom, ha az Egy más utat szán nekem. Boldogságod elsősorban magadtól függ. Ha mástól is függ, akkor tudd, hogy döntésedben nem vagy szabad. Kinek van hatalma eldönteni, hogy Te boldog legyél? Valaki másnak, vagy Te magadnak? Ha valaki másnak a kezébe adod (feladod) szabad döntésed, akkor attól a személytől válsz függővé. Boldogságodat csak szabadságodban tudod megélni, házasságban vagy azon kívül. Amikor majd megházasodsz ne mond feleségednek, hogy az ő boldogsága tőled függ, de ő se mondja neked, azt hogy a tied tőle függ. Ne próbáljátok egymást birtokolni, hanem inkább egymást egészítsétek ki. Egymás iránti vágyatok ne váljon fenyegetettséggé, mert ha igen, akkor közel álltok a félelemhez. Az elszakadástól, a be nem teljesüléstől való félelem a házasságod végét is jelentheti. Aki fél az nem tud szeretni. Ezért kérlek, ne használd a szeretet a magányod csillapítására sem és különösen ne kösd feltételekhez. A szeretet nem arra való, hogy magányodat vagy ürességedet elfedd. A magány örömét nem mindenki tudja értékelni. Ha időt kaptál az Egytől és magányosnak érzed magad, arra gondolj, hogy feladatot kaptál, hogy felébredj a valóságra. A magány szabadságot jelent, a mástól való befolyásolás, függőség feladását, amit sokan nem tudnak mire használni és eltévelyedett dolgokba fognak. Ha azt mondja  pl. a barátnőd, hogy nem tudd nélküled élni, akkor kérdezd meg, hogy esetleg éhes valamire, vagy, hogy mire vágyakozik. Ne legyél Te az ő vágyainak célpontja. Mert ebben az esetben az érzelmek túlzásáról van szó, amikor már nem valóságszerűen látod a tényeket, hanem a túlcsordult érzelmektől elvakítva. Valakinek a szükségletei kivetülnek rád. Ebben az esetben már nem vagy érzékeny a tényekre, hanem már valakinek a befolyása alá kerültél és szabadságodat feladtad.


A szeretet tehát paradox önzetlenség, és nem cserekapcsolat, hogy „ha én, szeretlek, akkor te is szeress” és ha nem szeretsz, akkor mi fog megváltozni, te vagy én? Az érzéseinkkel nem illik alkudozni. Ha szerelmes vagy valakibe, az nem jelenti azt, hogy szereted is. Pedig, a médiumok eszközei, de a szerelmes dalok is erről szólnak. Olyan, mint egy betegség, mindenki azt akarja, hogy szerelmes légy valakibe. Amikor boldogságod ok nélküli, akkor nem jelenti vágyaidnak beteljesülését, pl. egy jó állást vagy, hogy nyersz az ötös lottón. A boldogságod ne legyen kielégülés, üres öröm, valaminek a megszerzése, mert utána jelentkezhet az aggodalom és a félelem, hogy elveszítheted azt, amit megszereztél. Amikor közömbösen tudod elviselni a világi dolgokat, senki nem tud kiborítani és nem megy fel a pumpád. Amikor sem ember, sem esemény nem tud bántani, akkor boldog vagy. Hogy boldog legyél, el kell dobnod azokat az illúziókat, amelyeket eddig magadban hordtál. Ürítsd ki a hátizsákod. Boldogtalanságod oka, ha illúzióid vannak, és nem látod a valóságot. Semmi sem édesebb a szeretetnél, semmi nem erősebb és kedvesebb, mert általa érheted el azt a tökéletességet, amely az Egy tökéletességének eléréséhez kell. Ha szeretsz, emelkedsz, röpülsz, futsz, szabad vagy és üres. Mindent oda tudsz adni, hogy mindent elnyerjél. Amikor üressé, függetlenné, szabaddá, boldoggá tudod magad tenni, mindened meglesz, megkapod az Egytől a kegyelmet és a vigasztalást. De ne feledd, hogy ha Te megkaptad, másokat is meg kell taníts arra, hogyan kaphatják meg, mert a szeretetnek nincsen mértéke, hanem mértéktelenül képes magát adni. Úgy ahogy a hang, egy kiáltás is betölti a teret, úgy töltse be a Te szívedet is a szeretet. Szeretetedben nem fáradhatsz el, nem veheted észre a terhet, a többlet feladatot, mert számodra már nincs lehetetlen, mert szabadságodban mindenre képes vagy. Ha egyszer megtapasztaltad ezt, szereteted már nem alszik el, mindig éberen fog tartani, hogy ha adni kell készen légy. Ne félj, nem fogsz elfáradni. 

Légy örök szerető: először az Egyet, aztán magadat, aztán a másik embert. A szeretetet kapjuk és nekünk azt tovább kell adnunk, ellenkező esetben nincs meg a szeretet körforgása. Segíts tehát azoknak, akik nem képesek szeretni. Mutasd meg számukra a szeretet útját, amelyben élvezet fürdeni. A szeretetben nincsenek jók és rosszak, helyesek és helytelenek, szeretnek nincsenek feljegyzései a bűnről, mert a Nap is egyformán süt a jókra és a gonoszokra is, vagy a fa is egyformán ad árnyékot azoknak, akik gondozzák, de azoknak is, akik kivágják. Szeresd tehát azokat is, akik téged nem szeretnek eléggé. Ne feledd, a szeretet már akkor is volt, amikor Te meg sem születtél, és akkor is lesz, amikor Te nem leszel. Paradox szereteted mindig nyilvánítsd ki egyaránt gondolatban, szóban és cselekedetben. Amikor adod légy türelmes, hűséges, kitartó, bátor, alázatos, engedelmes, és tudd azt is, hogy ha nem viszonozzák, attól Neked nem lesz kevesebb, hanem egyre több, mert Te vagy, aki fogadja és továbbadja az Egy szeretetét. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések