70. A tekintély

 A hangfelvétel elérhető a  https://youtu.be/7kq63TN5JzQ csatornán.

A háttérhatalom, a nemzetek fölötti pénzügyi szuperstruktúra az átprogramozást, a befolyásolást és hazudozást számos olyan szlogennel, manipulációs fogással, csapdával érte el, amelyek a hatalom önös érdekeit szolgálják, mint például: nincsen holnap csak ma, minden ember egyenlő, nincs lélek csak ész és minden pénzzel megvásárolható. Aki nem veszi észre a nekünk felállított csapdákat, az belesétál. A még nagyobb és még nagyobb hatalom eléréséhez, a kis gömböc hatáshoz a nemzetek fölötti háttérhatalom úgy a kemény, mint a puha eszközöket is alkalmazta és alkalmazza ma is, illetve minden egyes eszköztárhoz társította a felépített intézményi és individuális tekintélyeket. A tekintélyek feladata, hogy minden esetben azt igazolják, hogy a háttérhatalom intézkedései helytállóak és szükség van rájuk. Amint már volt szó róla a nemzetközi háttérhatalom mindig az ember tudatára- tudatosságára- tudására apellál. A manipuláció pedig arról szól, hogy hogyan legyünk tudatlanok, vagyis kezelhető birka tömeg, aki ingatag, megvezethető és befolyásolható. A hatalom és a tekintélyek individuális énünkben találnak „helyet”, befolyásolási lehetőséget, mert egyetemes énünket az Egy már lefoglalta és amúgy sem alkalmas a butaság befogadására. Egyetemes énünk szeretettel, bátorsággal, bizalommal és hittel van tele, ahol a hatalom és a tekintély nem tud támadni. Tudatlanságunk az, ha erről a bennünk levő szeretetről, bátorságról, hitről és bizalomról nem teszünk tanúbizonyságot. Egyetemes énünk kibontása, a felébredés és a beavatás, a szeretet gyakorlása, az éberség az egyetlen eszköz arra, amivel ellen tudunk állni a hatalom és a tekintélyek manipulációjának.

Amint egy másik bejegyzésben említettük, a hatalom kemény eszköztárába tartoznak a forradalmak és háborúk kirobbantása, menedzselése és befejezése, amelyet a háttérhatalom minden esetben összekapcsol az adott ország politikai és gazdasági eszközrendszerével. A színfalak mögött mindig a pénzt adó hatalom és a felépített tekintélyek álltak, mint például az angol polgári forradalom idején, amikor Cromwell Olivér a Hollandiában levő háttér hatalomtól kapott utasítások és pénz segítségével megölette az angol királyt, megdöntötte a királyságot és bevezette a köztársaságot Angliában. Hasonló módon, de más pénzügyi manipulációval intézte a háttérhatalom, a nemzetközi pénzkartell a további forradalmakat, pl. német bankok pénzén megvásárolt csőcselékkel az 1789-es francia forradalmat, illetve az amerikai bankok pénzén vásárolta meg az 1917-es orosz forradalmat. Hasonló megvásárolt tömeggel találkoztunk a 2004-2005 -ös ukrán narancsos tüntetések alkalmával, amely az amerikai kormánynak kb. öt milliárd dollárjába került. A háttérhatalom háborúkat is finanszírozott, mint például a harminc éves vallásháborút, továbbá az első világháborút, amikor a Hohenzollern, Habsburg és Romanov dinasztiák vagyona részben a FED tulajdonába kerültek. A második világégéskor amerikai bankok fizették Hitler hatalomra jutását és adtak pénz egy-egy ország lerohanásához. 

A kemény eszközökkel szemben, a hatalom puha eszközei sokkal színesebbek és hosszabb távon fejtik ki hatásukat, mert a forradalmakkal és háborúkkal szemben, ahol egy csapásra történik meg a fordulat, alkalmazkodni tudnak az adott helyzethez és gyakran hatékonyabbak is. Mivel a manipulációs folyamat lassúbb, nem mindenki veszi észre. Ha csak az utóbbi kétezer év történéseit tekintjük át, akkor a puha eszköztárhoz tartozik az intézményesített vallás, a tudomány, a filozófia és a pszichológia, a propaganda gépezet (pl. a médiumok) valamint az őket képviselő felépített individuális tekintélyek. A tekintélyek nem önmagukban dolgoznak, hanem csapatban, amolyan láthatatlan hadseregben, akik a láthatatlan kéz hatalmát és az általa működtetett apparátus, pl. az intézményesített politikát, és a pénzvilágot úgy szolgálják ki, hogy közben arról győzik meg az állampolgárt, hogy rosszul gondolkodik. A dolgok nem úgy vannak, ahogy az ő “józan paraszti eszével”, belső értelmével felfogja, hanem úgy, ahogy a hatalom azt láttatni akarja, vagyis elferdítve, elhazudva és/vagy letagadva. A tekintélyek azért tudnak ténykedni, mert őket ugyancsak a láthatatlan hatalom által felépítette apparátus, az intézményrendszer tartja fent. Az individuális tekintélyek nincsenek intézményrendszerek nélkül, ahogy az intézményrendszerek sincsenek individuális tekintélyek nélkül.

Pszichológiára és a tudományokra, pontosabban az áltudományokra is például a háttér hatalomnak azért volt és van szüksége, hogy mindkettőt tekintélynek, megkérdőjelezhetetlennek, kétségbe nem vonhatónak kiáltson ki, ezáltal propagálni tudja materialista világnézetét, a mainstream gondolkodást és alakítsa ki a modern rabszolga/hangya társadalmat, amelynek dogmája a fogyassz még többet, erkölcse a fizess meg érte és rituáléja a minden megvásárolható. Megjegyzendő, hogy a pszichológia korábban nem volt materiális. A XV. században még a filozófia tárgyához tartozott, de mivel az épp akkor kialakuló liberális hatalom részére nem volt eléggé hatékony sötét céljainak eléréséhez, ki kellett a filozófiából venni és át kellett sorolni az orvostudományok közé. De miért a tudományokhoz? Egyszerűen azért, mert a tudomány műveléséhez és különösen a kutatáshoz és az innovációhoz mindig pénzre volt és van szükség. A pénz volt tehát az, amiért a pszichológia és a tudomány is valamikori függetlenségét feladta és szolga módon kiszolgálta és szolgálják ki ma is a láthatatlan kéz hatalmi manipulációit. Akár az is mondható, ha nincs pénz, nincs tudomány. A hatalom a tudományt használta fel arra is, hogy hatalmi materialista ideológiákat terjesszen el, hogy összemossa az észt az értelemmel. Ő találta ki az IQ tesztet is, amellyel az emberek intelligenciáját szeretné mérni. De teszt is sokféle van. A tudomány nem kérdezte és ma sem akarja megkérdezni, hogy van-e esetleg valami a racionalitás és a logikus gondolkodás fölött? Van-e esetleg lélek, és ha van, miért van? Miért nem kutatjuk a bennünk levő egyetemes ént, az Egyet? Ezek a kérdések nem érdeklik a hatalmat. Megjegyzendő, hogy a hatalom azt sem szereti, ha őt kutatják, mert akkor kiderülhetnek turpiságai, hazugságai. El kellene oda jutnunk, hogy ráeszméljünk arra, hogy a manipuláló pszichológia és áltudományok valamint az őket képviselő felépített tekintélyek, nem az általunk is megtapasztalható valóságot tárják elénk, hanem egy előre legyártott és a tudatlan tömegnek szánt információt, közleményt. A manipulátor, "az oszd meg és hatalmaskodj fölötte" elv alkalmazója csak közleményt ad el nekünk, ezért ne vegyük azt úgy, mintha hatodik érzékszervünkkel tapasztaltuk volna meg. Ismerjük fel, hogy egy grafikon adatai is akkor lesznek elfogadottak, ha az előadónak, a közlőnek hitelt adunk. Ellenkező esetben nem. A felépített tekintély a látszatot konvertálja át valósággá. A tekintélyhadsereg tehát látszatot, hazugságot ad el. Ezt a manipulációt akár perverziónak is mondhatjuk, mert az eladott verzió hamis.

Mióta vannak tekintélyek? A tekintélyek korábban szellemi, vallási, politikai és katonai tekintélyek voltak, akik leginkább tudásukkal, harci bátorságukkal vívták ki az emberek bizalmát. Akkoriban kevés volt az individuális felépített tekintély. Akik nem voltak felépített tekintélyek, azok elsősorban tanító tekintélyeknek számítottak pl. Lao ce, Konfuciusz, Zarathustra, Krisztus, Buddha, akik akkor léptek színre, amikor a társadalomban kezelnivaló probléma merült fel. Őket nem kellett a hatalomnak felépíteni, mert tudásukkal önmagukat építették fel és váltak hitelessé. Amikor az egyetemes tudás meggyengült és hanyatlani kezdett, amit a történeti kor kezdetének vagy vaskornak is neveznek, attól a kortól lehet számolni a hatalom által felépített tekintélyek megjelenését és a hiteles tanítók eltűnését. Az elkövetkező évszázadokban egyre kevesebb volt az egyetemes tudással rendelkező tanító, akiket újabban misztikusoknak is neveztek, és egyre több a hatalom által felépített tekintély pl. Luther, Descartes, Cromwell, Freud, Lenin, Marx, Trockij, Hitler, a XX-ik századi materialista frankfurti iskola képviselői pl. Herbert Marcus, valamint egy - két kivétellel a XX-ik és a XXI-ik század amerikai és francia elnökei.

A tekintélyeket, a tekintélyelvűséget propaganda gépezetek tartják fent, mint amilyenek a médiumok, és kisebb mértékben a politika. A médiumok és a politika összefonódását úgy a kemény, mind a puha manipulációs oldalon megtaláljuk, mert a propaganda feladata elterelni a figyelmet a lényegről, ködösíteni, elhazudni, letagadni, elferdíteni, lejáratni, a hazugságból igazságot faragni és fordítva. A politika pedig, ha ezt elfogadja, akkor jogi úton törvényi szintre tudja emelni a háttérhatalom kívánságát, lásd például azon országokat, amelyek nemzetközi korporációk tulajdonai, illetve ha a nemzetinek mondott kormányt külföldről pl. Washingtonból irányítják. A propaganda célja a pénzügyi szuperstruktúra hatékony kiszolgálása, a káosz, a rendetlenség, a zavarodottság fenntartása.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések